Nederlandse ambassade in Lima, Peru

Visum voor Peru

Visum voor Peru
Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal zes maanden (183 dagen) in Peru verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan zes maanden in Peru verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Peru in Den Haag http://www.embassyperunl.com/
Bij aankomst in Peru moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Inreisstempel
Indien u Peru betreedt zonder inreisstempel, bent u wettelijk verplicht om een ​​aanvraag voor een uitzetting bij de Dienst Vreemdelingenzaken in Lima in te dienen om het land weer te kunnen verlaten. Dit proces kan soms weken duren, bovendien zal een uitzettingsbevel het onmogelijk maken ooit nog naar Peru terug te keren.

De Nederlandse ambassade kan niet bemiddelen bij immigratiekwesties. Verzekert u zich er daarom van dat uw paspoort voorzien wordt van een inreisstempel.

Vanuit Bolivia
Als u vanuit Bolivia over land (per bus of taxi) Peru binnenreist, wees er dan op attent dat uw paspoort gestempeld moet worden door de Peruaanse immigratiedienst in Desaguadero of Copacabana (regio Puno). Immigratiekantoren op sommige grensplaatsen zijn beperkt geopend en soms lastig bereikbaar. Houd hier rekening mee!

Vanuit Ecuador
Als u vanuit Ecuador over land Peru binnenkomt, zorg ervoor dat uw paspoort door de lokale Peruaanse immigratiedienst wordt voorzien van een inreisstempel.