Nederlandse ambassade in Lima, Peru

Visum voor Bolivia

Visum voor Bolivia
Hoewel Nederlanders geen toeristenvisum nodig hebben om Bolivia voor een korte tijd te bezoeken, dienen alle reizigers een formulier bij aankomst in te vullen. Bij vertrek uit Bolivia dient het onderste gedeelte van dit document weer te worden ingeleverd bij de Boliviaanse migratiedienst. Indien u dit document niet kunt overleggen, kan vertrek uit Bolivia bemoeilijkt of geweigerd worden. Bovendien dient u over een uitreisstempel te beschikken van het laatste land dat u bezocht heeft. Bij inreizen krijgt u een visum voor 30 dagen, wat bij de immigratiedienst verlengd kan worden tot 90 dagen. Blijft men langer dan de aangegeven periode, dan moet men een boete betalen.

De Nederlandse ambassade of het Nederlandse Consulaat kan niet bemiddelen bij immigratiekwesties. Verzekert u zich er daarom van dat uw paspoort voorzien wordt van een inreisstempel.

U wordt aangeraden nadere informatie in te winnen bij de ambassade van  Bolivia in Den Haag. Dat geldt zeker ook indien u van plan bent zich (tijdelijk) in Bolivia te vestigen.

Vanuit Peru
Als u vanuit Peru over land (per bus of taxi) Bolivia binnenreist, wees er dan op attent dat uw paspoort gestempeld moet worden door de lokale Boliviaanse immigratiedienst. Immigratiekantoren op sommige grensplaatsen zijn beperkt geopend en soms lastig bereikbaar. Houd hier rekening mee!