Nederlandse ambassade in Lima, Peru

Nieuws

1 t/m 10 van 67

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Let op: Wijziging reisadvies Bolivia

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Bolivia na de aanhoudende droogte in delen van het land aangepast. La Paz en enkele andere steden hebben te maken met ernstig watertekort. In La Paz is een noodmaatregel van kracht. In dit artikel vindt u tips en meer informatie.

2 Fotografen

Hoewel onderstaande fotograaf aangeeft over de nodige kennis te beschikken met betrekking tot de pasfotovereisten voor consulaire procedures (visa en paspoorten), wenst deze ambassade te verduidelijken dat het een particuliere fotograaf betreft die niet in dienst van de ambassade werkt. De ambassade stelt zich niet verantwoordelijk voor de prijs en kwaliteit van diens producten: Foto Bonny, Av. Angamos Este 279, Miraflores, Telf. 765 4490, 984 911 311.

3 Beperkte consulaire bijstand in Quito

Vanaf 24 oktober 2016 tot en met 29 oktober is de Honorair Consul te Quito afwezig. Nederlanders die consulaire bijstand nodig hebben, kunnen contact opnemen met ons Consulaat te Guayaquil.

4 Europees Filmfestival in Peru

De ambassades van de lidstaten van de Europese Unie in Peru, de Delegatie van de Europese Unie en de filmotheek van de PUCP presenteren het 28e Europees Filmfestival. Het festival vindt plaats van 22 oktober tot en met 8 november in Lima en 7 steden in het binnenland.

5 BERICHT – TECHNISCHE STORING

Door een technische storing met ons Track and Trace systeem worden er automatisch gegenereerde berichten verstuurd naar personen die eerder een paspoort of visum bij ons consulaat hebben aangevraagd. De ambassade is op de hoogte van het probleem en is bezig om deze situatie zo spoedig mogelijk te verhelpen. Wij verzoeken u om ons niet hierover te berichten. U kunt de mails als niet verzonden beschouwen. Excuses voor het ongemak. Wij danken u voor uw begrip!

6 Nederlands paspoort in Ecuador aanvragen?

Op dinsdag 13 en woensdag 14 december 2016 zal er een functionaris van de ambassade een bezoek aan Quito en Guayaquil brengen met het Mobiel Aanvraagstation (MAS) en zal hiermee de vereiste vingerafdrukken kunnen afnemen voor de aanvraag van een Nederlands paspoort. In dit nieuwsbericht leest u hoe u zich aan kunt melden.

7 15 Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd op Expocruz

De grootste multisectorale beurs van Zuid-Amerika, de Expocruz in Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), vond dit jaar plaats van 16 tot en met 25 september. Nederland was dit jaar voor de derde keer vertegenwoordigd op de beurs, met een aanwezigheid van 15 bedrijven. Net als afgelopen jaar was de Nederlandse delegatie ondergebracht in een eigen Holland-paviljoen, dat zelfs de prijs voor beste internationale stand heeft gewonnen!

8 Naturalisatieceremonies April - September

In dit nieuwsbericht vindt u foto's van de laatst gehouden ceremonies voor nieuwe Nederlanders. De ceremonies werden georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Lima op 19 april 2016 en – september 2016. Wij feliciteren en verwelkomen August Carbajal Schumacher en Amora Carbajal Schumacher als nieuwe Nederlanders.

9 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

10 Beperkte consulaire bijstand in Santa Cruz

Vanaf 24 september 2016 tot nader berichtgeving, zal er beperkte consulaire bijstand worden verleend op het Honoraire Consulaat te Santa Cruz wegens de afwezigheid van de Honorair Consul. Nederlanders die consulaire bijstand nodig hebben kunnen contact opnemen met ons Consulaat-Generaal te La Paz, waar volledige consulaire bijstand verleend kan worden.